Susisiekite su mumis: +370 627 06386

ŠAMPANO IR MAISTO DERINIMO MEISTRIŠKUMO KLASĖS

Šampanas puikiai dera su įvairiais patiekalais dėl savo gaivių burbuliukų ir rūgštingumo. Štai keturi patiekalai, kuriuos siūlome derinti mūsų klasėse:

"Austrių ir Kitų Jūros Gėrybių Rinkinys"
Šampano šviežumas ir minerališkumas puikiai papildo austrių sūrumą. Jis taip pat puikiai dera su midijomis, krevetėmis ir kitomis jūros gėrybėmis. Atrinkti Blanc de Blancs šampanai, kurių gaivumas ir lengvos citrusinės natos sustiprins jūros gėrybių skonį.
Image description
"Brie, Camembert, ar abu ?"
Kremiški ir riebūs sūriai, tokie kaip Brie arba Camembert, dera su šampano subtiliu rūgštingumu, kuris padeda atsverti sūrio riebumą. Su šiais sūriais rekomenduojame Non-Vintage Brut šampaną – puikus balansas tarp gaivumo ir subtilios struktūros.
Image description
"Užkandžiai ir Ikrai"
Sūrus maistas puikiai kontrastuoja su šampano elegantiškais burbuliukais ir gaiviai skaidriu skoniu. Ypač ikrai, su savo jūriniais skoniais, harmoningai dera su šampanu. Mūsų nuomone, Rosé šampanas su savo švelniomis raudonų uogų natomis ypač dera su sūrumu ir sukuria subtilų skonio kontrastą, leidžiantį mėgautis kiekvienu gurkšniu.
Image description
Skrudinta Vištiena ir Kepta Antis"
Šampanas puikiai dera su skrudintais ir keptais patiekalais, nes jo rūgštingumas padeda „nupjauti“ riebalus ir sustiprina vištienos ar anties skonį. Rekomenduojame Vintage šampaną arba Blanc de Noirs  – šie turtingi ir kompleksiški šampanai puikiai papildo skrudinto maisto skonį.
Image description